PRAKTIČNI SAVJETI ZA REDUCIRANJE STRESA AKO STE MAJKA

     
 

 

  1. Isplanirajte dan i napišite plan aktivnosti na papir – na taj način će te znati što je važno i nećete zaboraviti što treba napraviti, a ujedno možete isplaniratii što će te raditi u isto vrijeme (npr. dok čekate da se opere rublje, možete usisavati)

 

  1. Napravite igru od kućanskih poslova – i igrajte ju sa svojom djecom. Objasnite im da nema pobjednika, a gubitnik je onaj tko se ne igra. Na kraju ih nagradite nečim što vole (palačinkama, posjetom ZOO- vrtu...).

 

  1. Prestanite se izgovarati da nemate vremena za vježbanje – napravite i od toga igru i igrajte ju s djecom, i dobili ste još jedan način da ih maknete od TV-a, kompjutera i PlayStation-a.(može i ples!)

 

  1. Budite praktični u odabiru namještaja – umjesto skupog namještaja zbog kojeg ćete se živcirati kad stignu računi, radije uložite u perilicu suđa (Vi to zaslužujete) ili perilicu rublja sa sušilicom.

 

  1. Pospremite kuhinju prije spavanje – imat ćete lakši san jer Vam mozak neće biti opterećen onime što morate napraviti.

 

  1. Ne ignorirajte probleme – nego se uhvatite u koštac s njima, rješavanje jednog po jednog bit će Vam lakše nego kad ih se skupi 10.

 

  1. Iskoristite noćno radno vrijeme trgovina – kupujte kad nije gužva.

 

  1. Naučite reći NE – nije svaka kava sa susjedama bitna, nije svaka prijateljica najbolja i nije svaki nastavak Vaše omiljene serije od životne važnosti.

 

  1. Kuhajte dva obroka istovremeno – kad već morate biti za štednjakom, iskoristite to maksimalno, jedan obrok možete zamrznuti i sljedeći tjedan uzeti «slobodan dan».

 

  1. Čuvajte svetost Vašeg doma – ne dozvolite invaziju nepoželjnih posjetitelja koji troše Vaše vrijeme.